Login Form  

   
21 april, 5 spelers

Slechts vijf spelers, het was lang geleden dat we nog zo'n lage opkomst zagen. Dat het paasmaandag was zal vermoedelijk wel een rol gespeeld hebben. Misschien dachten sommigen dat we niet zouden spelen op een feestdag?

Wat zuden we gaan spelen? Vijf spelers is altijd moeilijk. Veel spellen hebben een maximumcapaciteit van vier. Vijf spelers is ook niet genoeg om op te splitsen.

Gelukkig vonden we de oplossing met Friedemann Friese 's "Hoogspanning" uit 2004. Dit spel, door Vincent omschreven als de "Parijs-Roubaix" van de bordspellen, is een klassieker die tal van prijzen won, waaronder de Gouden Ludo van onze eigen federatie.

Spelers bouwen een electriciteitsnetwerk dat steden met elkaar verbindt, kopen electriciteitscentrales via veilingen en kopen brandstoffen voor deze centrales op de open markt waar de prijzen steeds fluctueren met vraag en aanbod. Wanneer een speler het vooropgestelde aantal steden met elkaar verbindt, is het de speler die het meeste steden van stroom kan voorzien die wint.

Voor de liefhebbers van de wat zwaardere spellen is dit zeker een aanrader. Welke nieuwe (efficientere) centrales elke ronde beschikbaar worden is de enige geluksfactor in dit spel. Omwille van de grote hoeveelheid open informatie en de veelheid van beslissingen kan dit spel soms wat lang aanslepen. Gelukkig waren we met vijf ervaren bordspelers en verliep alles redelijk vlot.

Van Friedemann Friese hebben we volgende spellen beschikbaar binnen de club: "Fremde Federn", "Vrijdag", "De Eerste Vonken", "Fabrieksmanager", "Famiglia" en "Fiji"

De avond werd afgesloten met wat licht vermaak in de vorm van enkele potjes "Zet in & Win!"

Alweer een geslaagde avond!

   
© ALLROUNDER