Login Form  

   
Maandag 10 maart, 11 spelers

Het deed deugd om het spelersaantal terug te zien stijgen. Normaal zou dat meer werk voor mij betekenen met meer gespeelde spellen in het wekelijks verslag. Gelukkig dachten enkele van onze leden daar anders over; hun eerste en enige spelletje "Lewis&Clark" duurde wel heel lang!

Helemaal werkloos ben ik deze week nu ook weer niet want we hadden weer een nieuwkomer.
"Jamaica" uit 2007 van Malcolm Braff, Sebastien Pauchon en Bruno Cathala is een eenvoudig race-spel dat bijwijlen doet denken aan "Avanti" en "Ave Caesar". De spelers zijn piratenkapitiens die met hun schip als eerste het eiland Jamaica proberen rond te varen. Tijdens de race kan natuurlijk onderling gevochten worden en worden er schatten ontdekt. Luchtig en amusant zijn de termen die ik associeer met dit spel dat ik zeker nog een keer wil spelen als opwarmer of afsluiter van een spelsessie.
Van S├ębastien Pauchon zijn ook "Metropolys" en "Yspahan" beschikbaar binnen club. Van Bruno Cathala hebben we volgende titels voorhanden: "Dicetown" (en uitbreiding) en "Shadows over Camelot".

De rest van de avond werd gevuld met "Carcassonne: Mayflower" en "Seasons" waarna nog tot de vroege uurtjes "Crokinole" gespeeld werd.

Alweer een geslaagde avond!

   
© ALLROUNDER