Login Form  

   
maandag 3 maart, 8 spelers

Deze week had ik onze speleropkomst gemakkelijk kunnen opvijzelen door al de cafégangers, die heel de avond op Walter's crokinolebord speelden, mee te tellen.
Het mag duidelijk zijn dat in Essen en omstreken de "crokinole fever" in alle hevigheid toeslaat en dat er duchtig getraind wordt voor het Belgisch Kampioenschap.

Maar tot nader order zijn wij nog steeds een bordspelclub die ook eens iets anders speelt. Wat dat anders dan mocht wezen lezen jullie hieronder.

De avond werd geopend met "Suburbia" op de ene tafel terwijl "Gluck Auf" zijn debuut maakte op de ander tafel. "Gluck Auf" (aka "Coal Baron") is een worker-placement spel uit 2013 van het gekende duo Michael Kiesling en Wolfgang Kramer. Spelers baten een kolenmijn uit en proberen door het slim inzetten van hun werkkrachten lucratieve bestellingen binnen te halen en te vervullen. De mijngangen uitbreiden, de lift bedienen, de stootkarren/vrachtwagens/treinen laden met de verschillende soorten kool, het komt allemaal aan bod in dit leuke spel.
Zoals in de meeste worker-placementspellen zet je een werker op een actievak en voer je de bijhorende actie uit. Waar bij de meeste spellen dit actievak en actie nu niet meer beschikbaar zou zijn, werkt "Gluck Auf " anders. Dit actievak is nog steeds beschikbaar maar kost nu 2 werkers om te gebruiken. Daarna kost het 3 werkers, dan 4, enz....
Voorwaar een intrigerend mechanisme.

Linda heeft "Gluck Auf" trouwens gewonnen als prijs op het tornooi van Zedelgem. Jullie zien het, niet alleen maak je kennis met nieuwe spellen, je maakt ook kans op mooie prijzen op zo'n tornooi. Misschien dat dit gegeven twijfelaars over de streep kan trekken om volgende keer eens mee te gaan?

Van Wolfgang Kramer zijn volgende spellen (sommige met Michael Kiesling) beschikbaar binnen de club : "Artus" "Asara", "Cavum", "Maharadja", "Mexica", "Tikal", "Take 5", "Take 10", "Auf Achse", "El Capitan", "City", "El Grande", "Safe&Partners", "Seeland", "Tycoon", "Rond de wereld in 80 dagen" en "Palaces of Carrara"

Omdat beide tafels quasi gelijktijdig hun eerste spel beëindigden kregen we de geegenheid om "Mascarade" eens met z'n achten uit te proberen. Ik begrijp nu waarom dit spel volgens Boardgamegeek op z'n best is met 7 of 8 spelers. Hilariteit alom!

Acht spelers bleek ook zeer geschikt voor "De Mol".
Daarna bleven we nog met zeven spelers over en begon voor sommigen de tijd te dringen. Wat konden we nog met deze groep spelen in die laatste 45 minuten?
"7 Wonders" bracht hier redding.

Uiteraard werd er dan nog door enkele diehards "Crokinole " gespeeld tot in de late (vroege?) uurtjes.

Alweer een geslaagde avond!

   
© ALLROUNDER