Login Form  

   
maandag 24 februari, 8 spelers

Cafébaas Walter had onze gebruikelijke tafels 90 graden gedraaid wat voor een verbeterde opstelling zorgde. De dozen met spellen konden nu op de lange bank tegen de muur staan. Niet alleen zorgde dit voor meer ruimte om te passeren, de dozen waren ook makkelijker te doorzoeken.

Veel zoeken hebben we echter niet gedaan, slechts vier spellen kwamen ter tafel.
Het fantastische "Fremde Federn" van Friedemann Friese foorzag fier fans fan feel fun.
"Crows" werd ook nog eens gespeeld.

Enige nieuwkomer deze week was "Wizard" van Ken Fisher uit 1984. "Wizard " is een traditioneel kaartspel waarbij spelers zo exact mogelijk proberen te voorspellen hoeveel slagen ze zullen halen in een ronde. In de eerste ronde krijgt iedereen maar één kaart (en is er dus ook maar één slag te halen), in de tweede ronde krijgt iedereen twee kaarten, in de derde ronde drie kaarten enz....
Je voorspelde aantal slagen halen levert punten op anders krijg je strafpunten;
Klinkt bekend? Best mogelijk, in Nederland bestaat er een gelijkaardig spel dat "Boerenbridge" heet en dat gebruik maakt van standaard speelkaarten. In Vlaanderen kennen onder het net iets kleurrijker genaamde "Chinees Poepen".
Ook "Rage" uit 1983 maakt gebruik van hetzelfde spelmechanisme.
Wat "Wizard" toch een beetje anders maakt is de toevoeging van 8 speciale kaarten, namelijk 4 wizards en 4 narren. Een wizard is altijd de hoogste kaart en gaat zelfs boven troef, een nar heeft geen waarde en kan dus nooit de slag halen maar kan zelfs gespeeld worden ipv te volgen. Een speler kan zo een waardevollere kaart behouden om later te spelen.
Spijtig genoeg is het net die toevoeging van de speciale kaarten die "Wizard" in mijn ogen ondergeschikt maken aan zijn voorlopers. De hoogste kaart in troefkleur is geen zekere slag meer en troef afhalen heeft weinig zin. Zo wordt je aantal slagen voorspellen wel heel moeilijk en net iets teveel gokken.
Van Ken Fisher hebben we geen andere spellen binnen de club.

"Crokinole" was zoals steeds de afsluiter van alweer een geslaagde avond!

   
© ALLROUNDER