Login Form  

   
maandag 17 februari, 11 spelers

Aan drie verschillende tafels werden weer een hoop klassiekers en nieuwe spellen gespeeld.

Eén van de debuterende spellen deze week was "Touché" een spel uit 1979 van Wayne Bobette. Dit spel maakt gebruik van een standaard kaartenspel waarbij je door het uitspelen van deze kaarten pionnen mag zetten op de overeenkomstige plaatsen op het speelbord. Zo worden patronen van pionnen gevormd. Wie als eerste het benodigde aantal patronen kan vormen wint het spel. Het lijkt erop dat dit het enege spel is van Wayne Bobette dat ooit werd gecommercialiseerd. Zelf speelde ik niet mee dus moedig ik de spelers aan hun ervaringen met ons te delen hieronder.

Tezelfdertijd werd "Suburbia" nog eens gespeeld en aan de derde tafel "Lewis en Clark". Dit laatste spel was ook een nieuwkomer. Een ontwerp van Cédrick Chaboussit uit 2013 waarin spelers in de huid van ontdekkingsreizigers kruipen die het Noord-Amerikaanse continent doorkruisen in een race om als eerste de westkust te bereiken. Ook hier speelde ik niet mee, maar het prachtige bord en de mooie spelcomponenten hebben me wel nieuwsgierig gemaakt. Dit is het eerste en voorlopig enige gepubliceerde spel van deze auteur.

Later op de avond werd "Eight Minute Empire" nog eens gespeeld, deze week met drie spelers (vorige week 5) en dit gaf het spel net dat tikkeltje meer. Minder geluk en meer langetermijnplanning maakten dit een andere spelervaring dan vorige keer.

"Farmerama" was onze laatste nieuwkomer deze week. Dit spel uit 2012 van Uwe Rosenberg is gebaseerd op het gelijknamige computerspel over een boerderij. Alles draait om het zaaien en oogsten van gewassen waarmee je dan je dieren kan voeden.
Een thema dat zeker aansluit bij de eerdere titels van Uwe Rosenberg. Farmerama is wat zwaarder dan Rosenbergs bekende spel "Bohnanza" en lichter dan zijn klassieker "Agricola". Deze twee oudere spellen van Rosenberg zijn uiteraard ook beschikbaar binnen de club, evenals "Agricola voor 2 spelers","Babel", "Al Cabohne", "Aan de poorten van Loyang", "Ora&Labora" en "Le Havre"

Traditiegetrouw werd geëindigd met enkele rondjes Crokinole.

Alweer een geslaagde avond

   
© ALLROUNDER