Login Form  

   
maandag 10 februari, 9 spelers

Twee spellen maakten deze week hun debuut.

"Eight-minute Empire" uit 2013 van Ryan Laukat belooft de ervaring van het uitbouwen van een imperium in een luttele 8 minuten. Lichtelijk overdreven maar met een spelduur van zo'n 20 minuten blijft dit nog steeds spel dat veel plezier in een klein pakketje biedt. 2 tot 5 spelers strijden tegen elkaar in dit spel dat area-control en set collection combineert. in mijn ogen een ideale filler en ik kijk er dan ook naar uit om dit de komende weken nog eens te spelen.
Van deze auteur hebben we nog geen andere spellen binnen de club.

Tweede debutant deze week was "Zooloretto", de klassieker van Michael Schacht uit 2007. Spelers gaan aan de slag als directeur van een dierentuin en proberen de beperkte ruimte in de kooien zo efficient mogelijk op te vullen. Je hebt maar plaats voor drie diersoorten (vier na uitbreiding) en diersoorten die je niet kan tentoonstellen kosten je zelfs punten op het eind van het spel. Hopelijk kan je die overtollige giraf verkopen aan een naburige zoo, afmaken en aan de leeuwen voederen is namelijk geen optie in dit familie-spel. Dat dit spel populair zou zijn is een licht understatement, er bestaan al 28 (achtentwintig!) uitbreidingen.
Van Michael Schacht zijn volgende spellen beschikbaar binnen de club: "Coloretto", "Boss Kito", "Coney Island", "Isis & Osiris", "Rat Hot" en "Scotland Yard" (co-designer)

Er werd ook nog "7 Wonders" en "Madeira" gespeeld.
De avond werd afgesloten met een Canadees spel dat gespeeld wordt op een rond bord met houten schijven. Caf├ębaas Walter heeft alvast een extra bord laten aanrukken om aan de vraag naar dit spel te kunnen voldoen.

Alweer een geslaagde avond!

   
© ALLROUNDER