Login Form  

   
maandag 27 januari, 7 spelers

Weinig spelers deze week maar van enig defaitisme is van mijnentwege nog geen sprake. Ik geloof dat dit maar toevallig was en dat jullie allen terug in groten getale
aanwezig zullen zijn op onze volgende spelavond.

Er werden deze week wel enkele spellen voor het eerst gespeeld in de club.
Zo werd de avond begonnen met "Hawaii", een spel uit 2011 van Greg Daigle. Tja, wat valt er over dit spel te zeggen? Grondstoffen verzamelen, dorpen bouwen, punten scoren lijkt het wel zo'n beetje samen te vatten. Been there, done that, next!
Oh ja, het ziet er wel mooi uit.
Dit is voorlopig het eerste en enige spel van deze auteur.

Gelukkig werd er ook nog iets anders gespeeld, namelijk "Caylus: Magna Carta"
Dit spel uit 2007 van William Attia kan kort samengevat worden als "Caylus" Light waarmee ik zeker niet wil zeggen dat er niet moet worden nagedacht. Veel elementen uit "Caylus" komen terug zoals de weg met de verschillende gebouwen waarop spelers hun arbeiders kunnen plaatsen, de provoost die bepaald welke gebouwen geactiveerd worden en de bouw van het kasteel. Andere zaken zoals de privileges werden dan weer geƫlimineerd. Simpeler maar zeker niet minderwaardig.
De vooropgestelde speelduur van 45 minuten zullen wij nooit halen maar dat komt ervan als je elkaar geen duimbreed toegeeft. Wij deden er bijna 45 minuten per speler over. (misschien toch maar wat minder ouwehoeren?)
Van William Attia hebben we uiteraard ook "Caylus" in de clubcollectie.

Er werd ook nog "Palaces of Carrara" gespeeld, een spel dat lijkt uit te groeien tot een club-favoriet en als vanouds werd de avond afgesloten met enkele rondjes "Crokinole".

Alweer een geslaagde avond!

   
© ALLROUNDER